POLEVA NA ZDOBENÍ    
Do misky si dám pečlivě oddělené bílky.Metlou hned míchám a zároven přidávám prosátý moučkový cukr.Nešlehat.Pouze vmíchávat.Na 4 bílky mě vyjde téměř kilo cukru.Může se přidat lžička škrobu ale nedávám ji.Když má poleva správnou hustotu aby netekla a držela tvar..rozdělím jí do sáčků.Ke zdobení používám sáčky igelitové.z velkoobchodu Fiala.



Odkaz na stránky

V případě ,že je poleva příliš hustá nebo naopak řídká,do sáčku přidám cukr nebo šťávu z citronu a promíchám přímo v sáčku.Barvy přidávám také do sáčků..rozpuštěnné v kapce citronu.







PEČENÍ MISEK
Používám těsto bez tuku,nestéká z formy.Vykrojím kruh podle talíře a položím na obrácenou misku,pomazanou sádlem.Rukama upravím po celé ploše,případně oříznu kolem dokola spodek.Na dně vypíchnu dirky aby unikal vzduch.Po upečení ještě za horka opatrně sejmeme a necháme vychladnout na rovné ploše dnem vzhůru.